22/04/2024
שיטות מימון לרכב - תנו לנו לעשות לכם סדר
הגיע הזמן שלך להתחדש ברכב, ולבטח עולה אצלך השאלה איך אפשר לעמוד בהוצאה כל כך גדולה. מן הסתם שקלת לקיחת הלוואה או מימון לרכב, אבל מה באמת ידוע לך על כך? בכתבה זו נפרט איזה שיטות מימון לרכב עומדות לרשותך – עם הידע הזה יהיה לך קל יותר לבצע את הבחירה הנכונה ביותר עבורך.
הלוואה – כמו לכל הוצאה גדולה
הלוואה היא הקונוטציה הראשונה שעולה לנו לראש כשאין בידינו את הסכום המלא לרכישת רכב. בהנחה שאין לך כוונה לבקש הלוואה מאחותך או מהחבר הכי טוב שלך - אלו האפשרויות "המסודרות" העומדות לרשותך:
הלוואה מהבנק: הבנק, ברוב המקרים, יעמיד לרשותך את ההלוואה הנדרשת. סכום הריביות תלוי בסכום הרכב, בתקופת ההלוואה וביכולות הלווה. עם זאת, חשוב להבין שהלוואה מהבנק היא פרוצדורה מורכבת הכרוכה בבירוקרטיה מסובכת, וגם מהלך שעלול לפגוע במסגרת האשראי שלך. פגיעה במסגרת האשראי כרוכה לא פעם בהשלכות של חריגה מהמסגרת, מה שעלול לגרור ריביות גבוהות ולחצים לחזור למסגרת.
הלוואה מחברת האשראי: חברות האשראי ישמחו להעמיד עבורך הלוואה חוץ בנקאית, אולי עם פחות בירוקרטיה אך עם ריביות גבוהות יחסית לזו של הבנק. שיטה זו עלולה לעלות לך ביוקר בחישוב סך התשלום הכללי, לבטח יותר מהשיטות השונות למימון רכב ע"י חברות הליסינג שיוצגו מיד.
ליסינג – פתרון נוח ללקוחות פרטיים ולבעלי חברות
ליסינג היא שיטה נוחה המבוססת על תשלום חודשי קבוע מראש. ישנם שני סוגי ליסינג: ליסינג פרטי שמיועד בעיקר ללקוחות פרטיים, וליסינג תפעולי שמיועד בעיקר לבעלי חברות שמעוניינים להעמיד רכבים לרשות עובדיהם.
ליסינג פרטי: ליסינג פרטי הוא בעצם סוג של תחליף נוח להלוואה לטווח ארוך. בליסינג, קובעים מול חברת הליסינג תשלום סכום חודשי קבוע לתקופה מסוימת. כך ניתן ליהנות מרכב חדש בסכום חודשי קבוע ולא גבוה. בסיום תקופת התשלום שנקבעה מראש, יש אפשרות ללקוח לשדרג לרכב חדש ולהמשיך לשלם סכום חודשי קבוע לפי סוג הרכב בו בחר הלקוח.
ליסינג תפעולי: ליסינג תפעולי הוא בעצם שכירות. כלומר, הלקוח מסכם מול חברת הליסינג על סכום חודשי קבוע לתקופת הזמן עליה הוחלט, ובסיום התקופה האפשרויות שעומדות בפניו הן שדרוג לרכב חדש ותשלום בהתאם, או החזרת הרכב לחברת הליסינג, ממש כמו בשכירות. הרעיון בליסינג תפעולי הוא שבזמן תשלומי השכירות, האחריות על אחזקת הרכב והטיפול בו מוטלים על חברת הליסינג. התשלום החודשי על פי רוב יקר יותר, בהתאם לשירותים אותם מציעה חברת הליסינג.
טרייד אין – הרכב הישן משתתף במימון הרכב החדש
עסקת טרייד אין היא אחת מעסקאות הרכב הפופולאריות ביותר בשוק הרכב כיום. העסקה מורכבת משני חלקים. החלק הראשון הוא קבלת הצעת מחיר על הרכב הישן שברשות הלקוח אותו הוא רוצה למכור. החלק השני הוא קבלת הצעת מחיר על רכב חדש מהיצע הרכבים שברשות החברה - אותו הוא מעוניין לקנות. כשהלקוח וחברת הליסינג מגיעים ביניהם להסכמה על מחירי שני הרכבים, הלקוח משאיר את הרכב הישן בבעלות חברת הליסינג כחלק מהתשלום על הרכב החדש ובהתאם להצעת המחיר שהוצעה על ידי החברה. הלקוח משלם את הפער לעלות הרכב החדש ומתחדש ברכב שרכש מחברת הליסינג. בשיטה זו, הרכב הישן משמש כתשלום נוח על הרכב החדש. מדובר בשיטה שעשויה לחסוך לך המון זמן, כאב ראש וכל מה שנלווה לפרוצדורת מכירת וקניית רכב. את תשלום הפער ניתן לשלם בתשלומים חודשיים או להגיע להסדר תשלום מול החברה.
0 קילומטר – יד ראשונה במחיר של יד שנייה
רכישת רכב יד ראשונה 0 ק"מ היא עסקה משתלמת במיוחד שתחסוך לך משמעותית. איך זה עובד? חברת הליסינג רוכשת רכבים מהיבואן והופכת לבעלים יד ראשונה על הנייר בלבד. לאחר שהחברה מוגדרת כיד הראשונה, ברכישתך את הרכב, יהיה בידך רכב עם הוזלת המחיר של יד שנייה. שורה תחתונה - בשיטת רכישה זו באפשרותך לרכוש רכב חדש, 0 ק"מ, במחיר של יד שנייה.
ולסיכום,
רכב אינו דבר זול, ולעיתים, בהעדר הסכום הנדרש, הצורך הקריטי ברכב כדי להתנייד מחייב אותנו למצוא את העסקה המשתלמת ביותר לרכישה מוצלחת. היום, מגוון אפשרויות המימון לרכב הולך וגדל וכל אחד יכול למצוא את האופציה שמתאימה בדיוק עבורו. בכל אפשרות יש יתרונות וחסרונות. זה הזמן שלך לבחון איזו אופציה היא המועדפת עבורך – ולנוע קדימה.